23948sdkhjf

Stimulerad efterfrågan - krav från underleverantörer

Industrins underleverantörer, med kunder i huvudsak inom fordons-, verkstads-, och telekomindustrin vill ha mer stimulans av efterfrågan och en fungerande kreditmarknad. Det visar Svensk Industriförenings Underleverantörsbarometer för fjärde kvartalet 2008.
Anders Ekdahl, VD för Svensk Industriförening, säger i ett pressmeddelande att regeringen exempelvis inte har presenterat några konkreta förslag för att stimulera efterfrågan på nybilsförsäljning i Sverige.
Oklarheterna i åtgärdspaketen till fordonsindustrin och bankerna har snarare skapat falska förhoppningar hos underleverantörerna menar Ekdahl. Istället borde regeringen allvarligt överväga Sinfs krav på höjd skrotningspremie, återinförd miljöbilspremie och skattelättnader för företagsfordon.
Industrins underleverantörer har haft en kraftig minskning av orderingången under det senaste halvåret. I augusti 2008 redovisade 47 procent en orderökning och 18 procent en orderminskning. Idag visar 16 procent en ökning av orderingången medan 49 procent ser en minskad orderingång.
Svensk Industriförening med drygt 1 300 medlemsföretag mäter i Underleverantörsbarometern stämningen bland de mindre och medelstora företagen som är underleverantörer till svenska storföretag inom bland annat fordonsindustrin. Undersökningen som görs kvartalsvis är gjord under januari och är riktad till ca 500 medlemsföretag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078