23948sdkhjf

Däckfabrik får solcellstak

Michelins däckfabrik i italienska Cuneo ska förses med Europas största solcellsfält på tak. Drygt 147 000 kvadratmeter, eller mer än 20 fotbollsplaner, med solpaneler ska installeras.
Anläggning i Cuneo producerar varje dag cirka 1 000 ton däckmaterial samt 300 ton däck och innerslangar. Nu ska fabriken även producera närmare 10 miljoner kWh per år, när solcellerna är i drift i början av 2010.
Lennart Lomaeus, miljöansvarig på Michelin i Norden, säger i en kommentar att koldioxidminskning är ett av flera områden som Michelin fokuserar på för att reducera miljöpåverkan från verksamheten.
Michelin har flera andra projekt för att öka användningen av lokalt producerad förnybar energi. I Tyskland finns solcellsmoduler installerade på fyra fabrikstak och fabriken i Dundee, Skottland, försörjs med två vindkraftverk som ägs av Michelin.
I Bassens, Frankrike, täcks 20 procent av anläggningens energibehov av energi som återvinns från förbränning av industriavfall i två närliggande förbränningsanläggningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078