23948sdkhjf

Dags för PLAST 2009 i Milano

Den 24-28 mars öppnas portarna för den internationella plast- och gummimässan PLAST 2009 i Fierra Milanos nya mässlokaler i stadens nordvästra del. I samband med förra mässan för tre år sedan var lokalerna inte helt färdiga och infrastrukturen runt om hade mycket kvar att önska.
Denna gång lovar mässarrangören att allt kommer att löpa friktionsfritt och att de förväntade 70 000 besökarna från plastindustrin i lugn och ro ska kunna ägna sig åt utställarna som kommer från hela världen. Alla typer av bearbetningstekniker finns som vanligt representerade, allt från gigantiska filmblåsningslinjer till rotationsgjutning och mikroformsprutning.
Samtidigt med plastmässan pågår även förpackningsmässan IPACK-IMA och den grafiska mässan GRAFITALIA/CONVERFLEX, vilka i sin tur beräknas locka upp emot 100 000 besökare och av dessa kommer många att besöka all tre mässorna.
Självklart avspeglar sig det allmänna ekonomiska läget på arrangemangen, men inom plastområdet har nedgången inte påverkat så kraftigt som befarat. Årets plastmässa kommer därför att vara något mindre, med alla de ledande aktörerna finns på plats.
Branschorganisationen för plastmaskinleverantörer Assocomaplast rapporterar att konjunkturförsämringen slog till med full kraft mot den italienska maskinindustrin i september/oktober, men att försäljningsminskningen inom export och hemmamarknad för 2008 ändå hamnade på en relativt blygsam tillbakagång på 3-4 procent. Däremot kommer nedgången att slå hårdare under 2009, vilket märks redan nu med markant färre inneliggande order.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063