23948sdkhjf

Amcor vill köpa Alcans förpackningsverksamhet

Amcor, världens största producent av dryckesflaskor av plast, har inlett samtal om ett förvärv av Rio Tinto-ägda Alcans förpackningsverksamhet. En affär som beräknas vara värd motsvarande drygt 40 miljarder svenska kronor.
Anledningen till att den australiska förpackningsjätten Amcor för diskussioner med amerikanska Rio Tinto är att man vill utöka sitt produktutbud och sina marknader, genom att förvärva Alcans tillverkning av läkemedels- och tobaksförpackningar och flexibla förpackningsmaterial. Dessa verksamheter svarar för en årlig försäljning på nära 50 miljarder svenska kronor.
Den kanadensiska aluminiumkoncernen Alcan är sedan i fjol en del av Rio Tinto, efter ett förvärv på 310 miljarder kronor. Denna kostnad är tung att bära för de nya ägarna, som därför inte är främmande för att avyttra en del av denna verksamhet, den som rör förpackningar, och därmed minska sin skuldbörda.
Redan under hösten 2008 fanns det ett intresse för Alcans förpackningsverkksamhet, och då var det både Amcor och amerikanska Bemis som var spekulanter på i första hand produktionen av flexibla förpackiongsmaterial. Nu finns bara den australiska koncernen kvar i bilden och intresset rör all förpackningsverksamhet.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063