23948sdkhjf

Stark försäljning för Sealed Air

Plastförpackningsföretaget Sealed Air Corporation kan, i motsats till många andra förpackningskoncerner, redovisa relativt positiva försäljningssiffror från det sista kvartalet 2008. Nettoförsäljningen slutade på motsvarande nära 10 miljarder svenska kronor.
Det här resultatet uppnås, trots en negativ inverkan från förändrade växelkurser, som försämrade resultatet med nära 480 miljoner svenska kronor, uppger det brittiska nyhetsbrevet Packagingnews.
I ett uttalande från Sealed Air uppges att prisökningar och minskade kostnader för råvaror under perioden i gengäld stärkte resultatet. Till detta kommer att förpackningsjätten har börjat se positiva effekter av de kostnadsbesparingar som genomfördes under 2008.
Amerikanska Sealed Air Corporation producerar, med verksamhet i 52 länder, stötupptagande och skyddande förpackningsmaterial och emballage, och gör det med varumärken som Bubble Wrap, Jiffy och Instapak. Till koncernen hör även Cryovac, tillverkare av färdiga förpackningar som tråg och filmer till i första hand livsmedel.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078