23948sdkhjf

Ny branschförening för byggmaterialindustrierna

Byggmaterialindustrierna bildar en ny branschförening inom Svenskt Näringsliv. Fjorton företag och sju branschorganisationer, däribland Plast- och Kemiföretagen, har beslutat att bli medlemmar.
Syftet med verksamheten är att öka kunskapen hos beslutsfattare om branschen, ha möjligheten till ett gemensamt uppträdande både mot bygg- och förvaltningssektorn och mot samhället i övrigt för att få inflytande i för branschen viktiga frågor.
Lars-Erik Edgarsson, ordförande i Byggmaterialindustrierna, säger i ett pressmeddelande att han är mycket glad att efter många och långa diskussioner har fått till stånd en samlad verksamhet för byggmaterialindustrin.
Edgarsson tror att föreningen har en viktig roll att fylla i utvecklingen av byggandet i Sverige. Med en slimmad organisation där medlemmar endast betalar för en liten basverksamhet och sen kan välja att delta i projekt man är intresserad och engagerad i hoppas han kunna locka många nya medlemmar.
De sju organisationerna som ansluter sina byggmaterialföretag är Betongvaruindustrin, Plast- och Kemiföretagen, Svenska Fabriksbetongföreningen, Sveriges Färg- och Limleverantörers föreningar, Swedisol, Svensk Ventilation och VVS-Fabrikanternas Råd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047