23948sdkhjf

Polymercentrum utvecklar valideringssystem

Hos Polymercentrum pågår arbetet med att säkerställa ett valideringsverktyg som täcker en rad olika kompetensområden och yrkesroller som finns inom plastindustrin. Något som legat högt på medlemsföretagens önskelista.
I en förstudie som genomfördes under 2008 framkom det att behoven av ett heltäckande valideringssystem är stort. Medlemsföretagen vill kunna kvalitetssäkra sin personal inom fler områden än de som är branschspecifika, som exempelvis arbetsmiljö.
Kompetenscentrumet har dessutom många medlemsföretag som i sin verksamhet inte enbart producerar inom plast utan även är verksamma inom andra material och tillverkningsmetoder. Därför har Polymercentrum valt att samverka med andra branscher för att kunna erbjuda ett heltäckande valideringssystem.
I det arbete som nu påbörjats kommer Polymercentrum därför att, tillsammans med andra branscher och regionförbund, verka för att gemensamt säkerställa och utveckla valideringsmetoder inom områden som är gemensamma och grundläggande för att klara av ett modernt industriarbete.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062