23948sdkhjf

Positivt för kompositforskning

Det går bra för Swerea Sicomp, med verksamhet i Öjebyn utanför Piteå. Så bra att man nu söker mer personal. Under 2008 beviljades företaget deltagande i fyra nya EU-finansierade projekt med inriktning på avancerad kompositforskning.
Ökade krav på lätta och starka konstruktioner, biobaserade råvaror och utnyttjande av senaste nanoteknologi är områden som EU prioriterat i det senaste forskningsprogrammet, FP7. Det största projektet, Maaximus, involverar hela 58 partners och handlar om avancerad beräknings- och simuleringsteknik för kostnadseffektiva flygplansstrukturer.
Hans Hansson, vd för Swerea Sicomp, beskriver företaget som en attraktiv partner. Enligt Hansson är Swerea Sicomp starkt förankrad inom Europeisk kompositforskning och har under lång tid byggt upp resurser och kompetenser inom områden som gör dem efterfrågade.
De nu beviljade EU-projekten pågår mellan två till fem år och har projektbudgetar mellan 14 och 700 miljoner kronor. Förutom de redan beviljade projekten pågår kontraktsförhandlingar inom ytterligare tre projekt där Swerea Sicomp kommer att bidra med expertkunskap inom kompositområdet.
Framgångarna innebär att Swerea Sicomp nu söker kvalificerade personer till företagets kontor i Öjebyn och Mölndal.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062