23948sdkhjf

Utmanande talare på Material Fusion

En bakterie som kan hjälpa till att stoppa ökenspridningen, flygplan byggda i lättviktsmaterial och broar vävda i kolfiber. Det är några av de teknik- och materiallösningar som kommer att presenteras under Material Fusion den 10-12 mars på Svenska Mässan i Göteborg.
Under mässorna Scanplast, Konstruktion & Design och Electronix kommer olika discipliner och verksamheter att mötas i det gemensamma forumet Material Fusion.
Det är hit journalisten och tidigare chefredaktören för arkitektur- och designtidskriften Forum AID, Mark Isitt, ska locka besökare för att ge en bild av framtidens tekniker och material. I Material Fusions konferensprogram har han samlat en rad personer, som vågar utmana traditionella tekniker, material och användningsområden.
– Samtliga talare står för "cutting-edge". Några har redan börjat producera, andra är fortfarande på idéstadiet. Det är en överlevnadsfråga för industrin att våga bryta mönster och tänka nytt. Tanken med programmet är att besökarna ska få kunskap om framtidens material och konstruktioner via yrkesmän som själva lyckats genomföra förändringarna, säger Mark Isitt.
Talarna som kommer att delta under Material Fusion är:
Kasey Jarvis, designer på Nike som bland annat står bakom joggingskon som är producerad helt av överblivet läder. Han kommer att berätta om Nikes långa produktutvecklingsresa.
Adriaan Beukers, holländsk forskare som har specialiserat sig på lättviktsprodukter för bland annat flygplansindustrin. Han har även välkomnats av designbranschen genom sina innovativa idéer.
Mathias Bengtsson, dansk formgivare som är ensam om att spinna smycken, möbler och till och med broar i kolfiber.
Louise Campbell, internationellt erkänd designer som tagit emot en rad priser och stipendier för sin innovativa möbelproduktion.
Magnus Larsson, arkitekt i vardande, som har tagit fram biocementering, en teknik som kan stoppa ökenspridningen i Afrika.
Christopher Conte, norrmannen som är uppvuxen i USA och som började inom läkemedelsindustrin. Nu gör han konst inspirerad av sitt tidigare arbete med proteser och annan medicinsk teknik.
Det kommer också att ordnas ett så kallat branchbattle där olika materialrepresentanter möts i ett seminarium. Under begränsad tid får de tala fritt om sina tankar och idéer runt nya material och användningsområden. Personer från Betong, Plast- & Kemiföretagen, Swerea, Jernkontoret och Nortuna har redan allmänt sitt intresse för att delta.
Material Fusion är en speciellt designad avdelning där möten mellan branscher, material och besökare står i centrum. Här kommer företag inom industri och design att träffas för att inspireras av varandra. Medverkande företag är bland annat Du Pont, Autodesk, Derma Arkitekturväv, Skultuna Folie och Film och Cefibra Biokompositer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078