23948sdkhjf

Færch Plast prisas för köttråg

Den danska förpackningstillverkaren Færch Plast har tilldelats priset FoodTech Innovation Award 2008. Utmärkelsen får man för ett unikt köttråg som med en inbyggd absorbent ser till att köttsaft absorberas i förpackningen.
Priset överlämnas till Færch Plast på fackmässan FoodPharmaTech 2008, som börjar idag den 11 november och pågår fram till den 13 november på Mässcenter Herning i Herning på Gylland. Mässan är också den som instiftat priset.
Idén till det nya emballaget går i enkelhet ut på att utnyttja den naturliga ytspänningen som finns i vätska till att samla köttsaften i specialdesignade fördjupningar. Færch Plast har mönsterskyddat såväl emballagets unika bottenmönster som utformningen av de små förhöjningarna i botten som säkrar att köttet ligger upplyft så att köttsaften kan ansamlas i håligheterna under.
Tråget lanserades i början av året och har väckt stort intresse på marknaden, enligt Hanne Malmberg, produktchef på Færch Plast. Enligt Malmberg har flera europeiska producenter redan tagit det nya tråget i bruk.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08