23948sdkhjf

Framåt för Trekollán

Trekollán levererar produkter i polyuretanmaterial med isocyanaterna NDI, MDI och TDI. Årets första sex månader ökade de omsättningen med 24 procent. Månaderna därefter har inte utvecklats fullt lika positiv. Lågkonjunkturen har drabbat även Trekollán, som trots allt kommer att visa en omsättnings- och resultatökning vid årets slut.
Henrik Jungert vd hos Trekollán berättar för Plastforum att det framförallt är en stor kund inom området entreprenörmaskiner som förorsakat avmattningen. Annars har året varit positivt. Nyligen undertecknade de till exempel ett treårigt koncernavtal med PEAB gällande infodringar till betongblandare.
-Avtalet som är mycket positivt för oss, säger Henrik Jungert. Samtidigt är avtalet en bekräftelse på att våra infodringar i polyuretan håller hög kvalité.
Peab har ett sextiotal betongstationer runt om i landet. Hur stor volymökningen blir för Trekollán beror på hur mycket de olika betongstationerna kommer köras. Därför är det omöjligt att säga vilken påverkan kontraktet kommer at ha på omsättningen.
-Det ligger på vår lott att konversera ut till de olika stationerna vad vi har att erbjuda, säger Jungert.
Nyligen installerade Trekollán en ny sexkomponents blandningsmaskin i fabriken. Maskinen, som är en investering på 2,2 miljoner kronor, innebär en fyrdubbling av blandningskapaciteten, en välkommen investering efter flera års kapacitetsbrist.

Henrik Jungert vd hos Trekollán är nöjd med nya sexkomponentsmaskinen. Den kommer att innebära stora förändringar för Trekollan, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063