23948sdkhjf

EU uppfyller Kyotomålen

Enligt EU-kommissionens årliga lägesrapport om utsläpp kommer EU och de flesta medlemsländerna att uppfylla sina åtaganden enligt Kyotoprotokollet när det gäller att minska eller begränsa utsläppen av växthusgaser med åtta procent.
Enligt Kyoto-protokollet åtog sig de femton länder, som var medlemmar i EU när protokollet ingicks att minska sina samlade växthusgasutsläpp under perioden 2008-2012 till åtta procent under nivåerna för ett fastställt basår, i de flesta fall 1990.
Kommissionens lägesrapport, som grundas på medlemsländernas egna prognoser, visar att målet kommer att uppnås genom åtgärder för minskade utsläpp, inköp av utsläppsrätter från projekt i tredjeländer och skogsbruksverksamhet som tar upp koldioxid ur atmosfären.
Stavros Dimas, miljökommissionär, säger i en kommentar att prognoserna är lovande, men att Kyoto bara är det första steget. Nu behövs det enligt Dimas ett nytt internationellt klimatavtal som samlar alla de ambitiösa utsläppsminskningar som Europa har fastställt för 2020 och senare.
Ytterligare åtgärder som diskuteras i ett flertal medlemsländer skulle medföra en ytterligare minskning med 3,3 procent, vilket skulle göra det möjligt för EU-15 att överträffa det fastställda målet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062