23948sdkhjf

Dellgrens hårt drabbat av konjunkturnedgången

I slutet av juni flyttade Dellgrens Eslöv Proform in i nya fräscha lokaler. Dessvärre fick endast halva personalstyrkan följa med i flytten. Sju anställda har tvingats lämna företaget till följd av neddragningarna inom tung fordonsindustri.
Dellgrens Eslöv Proform tillverkar det mesta inom formblåsning. Produkter för medicinsk förvaring av smittsamma ämnen, livsmedelsförpackningar, leksaker med mera. En stor vägande del är komponenter åt svensk och utländsk tung fordonsindustri.
– Neddragningar inom den tunga fordonsindustrin har slagit hårt mot oss och vi har tvingats säga upp nästan hälften av våra arton anställda, säger en mycket nedstämd Torsten Dellgren som äger företaget.
Torsten Dellgren tror att det kommer att dröja fram till åtminstone 2010 innan den negativa trenden vänder. Fram tills dess gäller det att ha byggt upp en stark plattform att stå på.
Byggandet av denna har redan tagit form. Strax före semestern flyttade företaget in i nya fräscha lokaler med intill liggande lager på 1 800 kvadratmeter. En helt ny formblåsningsmaskin med hög automatiseringsgrad är också på ingång. Maskinen klarar lite större volymer än företagets nio befintliga maskiner.

Torsten Dellgren är vd och ägare till Dellgrens Eslöv Proform. Han tror att det kommer att dröja fram till åtminstone 2010 innan den negativa trenden vänder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11