23948sdkhjf

Småskalig medvindsturbin med spole av plast

Proven Energy tillverkar medvindturbiner som arbetar med naturen och inte emot den. En fördel med dessa är att turbinerna kan användas även i mycket hårda vindar utan att enheten riskerar att skadas.
Företaget har tre modeller i sortimentet. Varje modell genomgår kontinuerliga förbättringar. Genom ett nytt tillverkningsinitiativ vill Proven Energy inrikta sig mot en automatisering av lindningen av generatorkärnan på 6kW-modellen.
En automatisering av generatorlindningen ställer höga krav på korrekta mellanrum på den faktiska lindningen. Med detta i åtanke bad de Protomold att tillverka en plastspole som klarar uppdraget. Tekniken de använder är friformsframställning.
-Genom att ge designingenjörerna ledtider på en arbetsdag får de möjlighet att styra produktdesignen bättre, minska antalet svårigheter inför tillverkningen och snabbare än någonsin tidigare få ut produkterna på marknaden, säger man från Proven Energy.
Eftersom varje 6 kW-maskin har 18 spolar kommer de årliga volymerna att ligga på omkring 10 000 stycken när produktionen inleds under de närmaste månaderna. Antalet kommer att växa när tekniken utvidgas till att användas på Proven Energys övriga modeller.

Medvindsturbin vars stora fördel är att de kan användas i mycket hårda vindar utan risk för att enheten skadas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063