23948sdkhjf

Gema Industrigummi investerar i Gällivare

Gema Industrigummi har fördubblat sin verksamhet och investerat sju miljoner i en bläster-, måleri- och gummivulknings- anläggning i Gällivare. ”Det är faktiskt lite Klondike här uppe”, säger Karita Paulsson till Plastforum.
I våras tog Gema Industrigummi beslut om en etablering i Gällivare. Karita Paulsson som sitter med i företagsledningen berättar för Plastforum att utrustningen nu är på plats och att igångkörning kommer att ske innan årsskiftet.
Gema Industrigummi arbetar med prefabricering, leverans och installation av transportband och beläggning av slitgummi med autoklavering och kallklistring. Tidigare var de etablerade endast i Svappavaara, men sedan semestern finns de även på plats med egen verksamhet i Gällivare med Sveriges största vulkningsanläggning för reparation av större gummidetaljer. Det som föranleder etableringen är Bolidens koppargruva i Aitik och LKAB som företagets satsning riktar sig mot uppger SR Norrbotten.
-Det är lite klondike här uppe, säger Karita Paulsson till Plastforum och syftar såklart på guldrushen i nordvästra Kanada 1896.
-Visst har konkurrensen ökat när jobben minskat på kusten men det är fortfarande bra drag här, fortsätter hon.
Nyetableringen i Gällivare beräknas skapa en handfull nya jobb till ortens innevånare.


Gema Industrigummi växer genom nyetablering i Gällivare.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079