23948sdkhjf

Nya uppsägningar hos Kongsberg i Mullsjö

För en månad sedan varslades 25 av de drygt 500 anställda vid Kongsberg Automotive i Mullsjö. I måndags meddelade ledningen att ytterligare 60 personer varslas.
Norska koncernen Kongsberg Automotive levererar system åt såväl fordons- som lastvagnssidan. Enda enheten i Skandinavien för formsprutning av plast ligger i Mullsjö. Här tillverkas detaljer till växelspakssystem som sedan levereras till koncernens övriga enheter där de monteras till färdiga produkter för leverans till slutkund.
Det som föranleder varslet, och som berör såväl tjänstemän och kollektivanställda, är minskade volymer med cirka 20 procent. Orsaken till varslet är att det säljs färre bilar, vilket visat sig slå betydligt
hårdare mot branschen än vad underleverantörerna räknat med.
– Tyvärr har verkligheten ingenting annat att erbjuda. Vår största kund, Volvo, har ju nu gått ut igen och dragit ner volymerna. Man kör en takt som är betydligt längre än vad vi hade tänkt oss, säger Per-Ewe Wendel, nytillträdd vd på Kongsberg i Mullsjö till SR Jönköping.
-Jag hoppas att det ska vara stopp efter detta, men med den osäkerhet som finns på marknaden just nu så vågar jag inte lova någonting, säger han.
Kongsberg Automotive har cirka 11000 anställda globalt. Hälften av Mullsjöfabrikens totalt 500 anställda arbetar med utvecklingsuppdrag.

I Mullsjö tillverkas bland annat detaljer till växelspakssystem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078