23948sdkhjf

Sims Recycling i full gång

Sims Recycling Solutions, en division inom Sims Group, som sysslar med återvinning av metaller och icke-metaller som plast och glas, har återupptagit full verksamhet efter bakslaget förra sommaren. Företagets lokaler i Norrköping brann då ner till grunden.
Med hjälp av olika lösningar har Sims hållit verksamheten flytande, och nu har man flyttat till Scania Bussars före detta lokaler i Katrineholm. Håkan Schede, vd för Sims Recycling Solutions verksamhet i Sverige, säger i ett pressmeddelande att lokalerna i Norrköping inte kunde återuppbyggas.
Totalt omfattar det nya området cirka 27 000 kvadratmeter och Sims har efter branden lyckats öka den totala försäljningsvolymen i förhållande till situationen före branden i Norrköping. En bidragande orsak är att Sims relativt nyligen vann tre större affärer, vilka är hemligt.
Efter branden har Sims uppdaterats sina säkerhetsrutiner och genomföra regelbundna brand- och utrymningsövningar, genomgång av säkerhetsutrustning samt utbildning av personal i säkerhetsrelaterade frågor. Dessutom har Sims också upprättat ingående samarbeten med lokala räddningsverk för att snabbt agera ifall oförutsedda händelser, såsom just en brand eller liknande, inträffar.
Sims ska också ha förbättrat sina rutiner för datasäkerhet för att undvika eventuella förluster i samband med en katastrof av något slag. I samband med branden blev det även aktuellt att genomföra en total översyn av de olika försäkringar som omfattar Sims verksamhet i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063