23948sdkhjf

Allergiker ska känna sig tryggare i en Volvo

Nästan varannan invånare i västvärlden har någon form av allergi, siffrorna kommer från Volvo som satsar på att minska obehaget som kan uppkomma i en ny bil då plaster och metaller kan utsöndra irriterande ämnen.
LÄS ÄVEN
» Luktteam sållar bort illaluktande plast hos VolvoEn anledning till att Volvo uppmärksammar problem är att Japan, Kina och Korea har flaggat för att de vill införa lagkrav på området. Andreas Andersson, ansvarig för ren kupé på Volvo Personvagnar, säger i ett pressmeddelande att de är nya krav som man inte tidigare sett på någon marknad, men att kundintresset för interiörmiljön växer i Europa och USA.
Målet för Volvo är att luften ska vara renare i kupén än utanför. Både när det gäller inkommande luft och de emissioner som material i bilen släpper ifrån sig. Det som man brukar känna som en ny bils-doft är låga halter av emissioner från material som exempelvis PVC och vissa metaller.
Vanligtvis är halterna så låga att de är ofarliga, men när bilen blir varm kan koncentrationer uppkomma som irriterar överkänsliga personer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079