23948sdkhjf

Unimer ökar servicen genom nya samarbeten

Sedan månadsskiftet erbjuder handelsföretaget Unimer Plast & Gummi sina kunder betydligt kortare ledtider på valsar och hjul. Genom en ny svensk samarbetspartner närmast halveras leveranstiden. Samarbetet innebär även att kompositvalsar kompletteras till sortimentet, vilket öppnar nya vägar mot nya industrier.
Tidigare låg den normala leveranstiden för beläggning av en befintlig vals på minst fem veckor och tillverkning av en ny komplett vals på minst tio veckor hos Unimer. Genom ett nytt svenskt samarbete sänker de ledtiden till tre veckor respektive fem veckor.
Den nya samarbetspartnerns uppdrag är att nyproducera och belägga valsar i polyuretan och gummi. Unimer kommer att förlägga huvuddelen av sin valstillverkning dit.
Carl Magnus Jönsson är vd hos Unimer Plast & Gummi. Han förklarar att samarbetet innebär att Unimer kan tillverka alla typer av material på ett och samma ställe, vilket inte varit möjligt tidigare. Nytt är även att de kan erbjuda kompositvalsar, vilket öppnar nya vägar mot nya industrier till exempel pappersindustrin.
Jönsson har en förhoppning om att det nya samarbetet ska leda till ökade marknadsandelar på valssidan. En fördubbling av omsättningen genom nya kunder, inom tre till fyra år ser han inte för omöjligt.
Under året har Unimer också stärkt sig inom området formgjuten PUR. Redan tidigare har de ett brett utbud av formgods. Sedan årsskiftet har de stärkt sig ytterligare och erbjuder formsprutat gods på underleverantörsbasis genom nya samarbeten i och utanför Sverige.
Unimer Plast & Gummi förser skandinavisk och finsk industrin med flexibel slang, tätningslister och generella gummiprodukter.

Tidigare hade vi problem med långa leveranstider på valsar. Det har vi byggt bort nu, säger Carl Magnus Jönsson vd för Unimer Plast & Gummi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062