23948sdkhjf

Ecoleans mjölkpåsar floppade

Falköpings mejeri var i våras först i Sverige med de mjuka kritbaserade mjölkförpackningar som Ecolean producerar. Försöket blev en flopp; kunderna har ratat förpackningarna i butikshyllan och nu tas de bort.
Ulf Claesson, ordförande i Falköpings mejeri, säger i en intervju med Sveriges Radio att det finns så väldigt mycket fina förpackningar idag så kunderna nog har blivit lite bortskämda. Det är skruvkork på sidan och skruvkork på toppen, något som Claesson menar gör det svårt att slå sig in på en marknad med en förpackning som inte upplevs som riktigt lika modern.
De små förpackningarna på en deciliter för grädde och mjölk är miljövänliga, då de till stor del är tillverkade av krita, men de har upplevts som sladdriga och otympliga att hantera när de väl öppnats.
De större förpackningarna på en liter, för mjölk och fil, fortsätter Falköpings mejeri att använda tills vidare. Så länge handlarna tycker att de funkar bra i butikerna och konsumenterna köper dem så kör vi dem, menar Ulf Claesson.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093