23948sdkhjf

Nimbus lämnar Visby, av strategiska skäl

Båttillverkaren Nimbus har beslutat att lägga ner tillverkningen i Visby för att samla verksamheten i Mariestad, Storebro och Fårösund. Drygt 120 anställda påverkas av beslutet men en del av dem erbjuds arbete på annan ort.
Det är inte den vikande konjunkturen som gör att man lägger ner fabriken i Visby, enligt ledningen så passar den inte in i koncernens produktstrategi. Men fabriken i Fårösund, där det tidigare varslats om uppsägningar, garanteras enligt vad Lars Thomsson, kommunalråd i Visby, säger i en intervju med Gotlands Allehanda en fortsättning. Dessutom gör Nimbus istället en satsning på Fårösund som kan innebära 25 nyanställningar.
Företaget satsar också på fabriken i Mariestad, närmare bestämt 42 miljoner på en fördubblad kapacitet. Det innebär att man från koncernledningens sida hoppas kunna erbjuda 30-40 anställda i Visby jobb i Mariestad.
Fastigheten som Nimbus har använt ägs av kommunen men kontraktet löper på ytterligare två år. Men enligt Thomsson har företaget sagt sig inte vilja lägga krokben om andra intressenter inom plast- eller båttillverkning hör av sig.
Kommunledningen vill göra det man kan för att ge stöd åt nya företagare i området. En tänkbar möjlighet kan vara att gå in med regionala utvecklingsmedel, menar Thomsson som inte vill tappa kompetens från Gotland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094