23948sdkhjf

Borealis och OMV expanderar i Bayern

Borealis VD och styrelseordförande Mark Garrett meddelade stolt att de genom sin nya anläggning i Burghausen nu tar steget in i en ny fas med sin Borstarteknik. Finansiärer, näringslivstoppar såväl som anställda fanns på plats vid en invigning som smyckats med häftiga ljuseffekter och ultramodern elektronisk musik.
OMV och Borealis har investerat 840 miljoner euro i ny petrokemisk produktionskapacitet. Investeringen inbegriper en ny fabrik med en årskapacitet på 330,000 ton polypropen samt en expansion av ett befintligt raffinaderi.
Investeringen inbegriper även en metatesfabrik, vilken för övrigt är Europas första. Med hjälp av denna miljövänliga process ska Borealis öka andelen polypropen som inte baseras på traditionell naftakracker-teknologi. Processen är tillika betydligt mer energisnål.
Teknologin, som togs i bruk under våren, har tillsammans med den utökade krackerkapacitet av eten från 110,000 ton per år till 450,000 ton ökat den samlade koncernens teoretiska polypropenkapacitet från 315,000 till 560,000 ton per år.
Genom tillgången till egen metatesfabrik samt en ny egenutvecklad Sirius Ziegler-Natta-katalysator kan Borealis ta andra generationens Borstarteknologi (PP 2G) ut på marknaden. En teknologi som påvisas göra det möjligt att tillverka kvaliteter med högre prestanda sett ur flera perspektiv.


OMV och Borealis nya PP-anläggning i tyska Burghausen.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078