23948sdkhjf

Konstruktions-Bakelit minskar personalstyrkan

Även Konstruktions-Bakelit i Örkelljunga drabbas när antalet ordrar från fordonsindustrin minskar. Än så länge är det inte klar hur många som drabbas, men företagets vd Ulf Dofeldt kommer att inleda förhandlingar med facket.
Volvo och Saab personvagnar, en av plastkomponentföretagets större kunder, har signalerat att man ska minska volymerna med mellan 20 och 30 procent, det skriver Helsingborgs Dagblad. Positivt är ändå att Konstruktions-Bakelit har fått ett kontrakt på delar till Volvos nya ministadsjeep XC 60, som ska lanseras i höst. Det innebär att en helt ny produktionslinje fått byggas i fabriken.
Till Helsingborgs Dagblad säger Dofeldt att minskningarna hos fordonstillverkarna slår blixtsnabbt mot leverantörerna. Nettoeffekten blir att Konstruktions-Bakelit inte förlänger för en del visstidsanställda, oklart hur många.
Bland de som kan drabbas finns både personal som administreras via bemanningsföretag och de som anställts under en begränsad period. Processen beräknas ta fyra till åtta veckor. Fast anställda berörs inte, som man ser i nuläget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063