23948sdkhjf

Försäljningen av Saab Space avslutad

Saabs försäljning av rymdteknikföretaget Saab Space, inklusive det österrikiska dotterbolaget Austrian Aerospace, till schweiziska RUAG är avslutad. Men verksamheten kommer att stanna i Sverige.
Priset på företagets samtliga aktier landade på 335 miljoner kronor. Dessutom har Saab möjlighet att få ytterligare ersättning om Saab Space ger ett långsiktigt positivt resultat.
Saabs vd Åke Svensson kommenterar affären i en intervju med den europeiska rymdorganisationen ESA. Enligt Svensson är orsaken till försäljningen att det inte har gått att nå tillräckliga samordningsfördelar med övriga verksamheter inom Saab och därmed inte heller de möjligheter till tillväxt och lönsamhet som är önskvärda.
Enligt Lars Nordfeldt, informationschef på Saab Space, kompletterar företagen varandra väl, och det finns alla möjligheter att verksamheten i Sverige ska fortsätta utvecklas. Eftersom RUAG inte själva bygger satelliter kommer Saab Space även i fortsättningen att kunna leverera komponenter till andra företag med den typen av verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063