23948sdkhjf

Makeni förvärvar inom hjälpmedelsbranschen

Makeni, en del av Welandkoncernen, förvärvar 50 procent av Eurovema Stockholm. Säljare är RVS BV, Robert van Seenus, Almere Holland, och produktionen ska flyttas till fabriken i Gislaved. Tidigare i sommar förvärvade Makeni större delan av aktierna i Volaris Sweden.
Enligt Makenis vd Per-Olof Axelsson ska företaget parallellt med övrig produktion av bland annat komponenter till bilindustrin utöka sin produktionsandel av hjälpmedel för äldre och funktionshindrade.
Axelsson ser stort mervärde för Makenis att ha deläganderätt till produkter som har stort socialt värde. Eurovemas produktion flyttas från Stockholm till Makenis fabrik i Gislaved under hösten. Där kommer även Volaris produkter att tillverkas.
Eurovema har ett stort sortiment av el-rullstolar, el-arbetsstolar och barnhjälpmedel under bland annat produktnamnen Alvema och Euroflex.. Andelen som går på export är omkring 80 procent av omsättningen på 45 miljoner. På sikt är målsättningen att integrera Volaris i Eurovema och marknadsföra Volaris som ett varumärke parallellt med Alvema och Euroflex.
Eurovema sysselsätter ett 20 tal personer i Huddinge, dessa erbjuds nu arbete i Gislaved.

Per-Olof Axelsson, vd på Makenis, ser ett stort mervärde i företagets senaste förvärv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078