23948sdkhjf

Polykemi satsar på nya produktionslinjer

Plastföretaget Polykemi från Ystad satsar på att nå en fördubblad omsättning och ökad arbetsstyrka. Redan i oktober beräknas en ny produktionslinje vara igång i Ystad och samtidigt startas två nya linjer i Kina.
Polykemis vice vd Lars Hugosson säger att man målmedvetet satsar på att dubbla omsättningen under fem år. 2005 omsatte företaget 500 miljoner och målet är en miljard år 2010. I år tror Hugosson att man landar på omkring 750 miljoner.
- Därför är det också naturligt att satsa på nya produktionslinjer i såväl Ystad som i vår fabrik i Kunshan utanför Shanghai. Vi behöver helt enkelt större kapacitet och därmed behöver vi också anställa fler medarbetare, säger Hugosson.
-Vi har många projekt på gång och en positiv framtidstro. Självklart påverkar den rådande konjunkturen även oss, men det positiva överväger definitivt det negativa, understryker han.
Polykemis satsning i Kina har än så länge gått bättre än väntat.
-Vi har kommit igång fortare än vad jag vågade hoppas på. Det ser ut som om vi når ”break even” redan någon gång i höst.

Nyanställningar på gång
Förutom att fördubbla omsättningen på fem år har Polykemi arbetat med att medarbetarnas inflytande och påverkan ska bli mer uttalad och tydlig. Enligt Hugosson har det medfört mycket positivt i företaget.
- Vi har i Ystad klart märkt positiva resultat som bland annat handlar om större målinriktning och ett större engagemang. Vi ser liknande effekter i Kina.
- Med tanke på satsningen så är det ganska naturligt att vi också nyanställer. Det gäller såväl i Ystad som i Kina. Det känns naturligtvis väldigt roligt och bra, inte minst med tanke på att vi precis haft stora festligheter i samband med vårt 40-årsjubileum avslutar Hugosson.

Lars Hugosson, vice vd i Polykemi och vd för dotterbolaget
Rondo, tror på nyanställningar, både i Ystad och i Kina.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078