23948sdkhjf

Perstorps senaste förvärv har fått godkänt

Kemiföretaget Perstorp har fått myndigheternas godkännande och kunde vid månadsskiftet lägga de förvärvade verksamheterna från Rhodia Organics och Lyondell Chimie till företagsportföljen. Det är företagets sjätte förvärv på kort tid.
LÄS ÄVEN
» Polymer Factory tecknar avtal med Persto
» Perstorp förhandlar med Rhodia
» Perstorps plastråvaruaffär slutfördPerstorpkoncernen fortsätter därmed sin snabba tillväxt, totalt har omsättningen ökat från sju miljarder svenska kronor 2006 till 16 miljarder i år. De senaste förvärvet ökar företagets försäljning och rörelseresultat med mer än 30 procent och ökar antalet anställda till 2 700.
Förra året omsatte den förvärvade verksamheten cirka 4,7 miljarder kronor. Enligt Perstorp är den bland de världsledande inom specialkemiprodukterna TDI och HDI för färg-, fordons- och möbelindustrin, produkter som används som härdare inom färgindustrin och i skumprodukter inom fordons- och möbelindustrin.
TDI används som en korslänk i polyuretanskum och i produktionen av bland annat madrasser, stoppning och bilsäten. HDI och dess derivat används i färg, elastomer och i applikationer som kräver strävt motstånd, lätt vikt och stabilitet vid utomhusbruk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063