23948sdkhjf

Långsiktiga relationer önskemål från Volvo

Satsa på teknik och se till att ni har något mervärde att erbjuda. Då har ni chans att få göra affärer med oss. Det rådet gav Bernt Ejbyfeldt, inköpsdirektör på Volvo Car Corporation (VCC) de cirka 450 leverantörer som deltog vid Stora Leverantörsdagen i Trollhättan.


Bernt Ejbyfelt tycker att fordonsindustrins leverantörer måste bli mer globala. Han ser det också som en fördel om leverantörerna är större och därmed kan satsa mer på utveckling. Mindre leverantörer tror han kommer att få det svårare i framtiden. Han tror ändå att de har en chans om de kan jobba mot någon större underleverantör som i sin tur levererar mot VCC.
Ejbyfeldt är ny på sin post sedan den 1 mars i år. Närmast kommer han från Konstruktions-Bakelit i Örkelljunga.
-Jag har suttit på samma sida som er. Det är en erfarenhet som jag tror är nyttig, sa Bernt Ejbyfeldt som vill satsa mer på samarbete med leverantörerna.
-Satsa på teknik se till att ni har något mervärde att erbjuda. Fokusera gärna på viktreducering, kostnad och miljö. Då har ni chans att få affärer med oss, sa han.
-Tillsammans måste vi se till att vända den negativa trenden och skapa tillväxt och lönsamhet. Det är bara möjligt genom långsiktiga förhållanden mellan kund och leverantör och det är något som jag gärna vill starta upp tillsammans med er.

Vi köper mest från Sverige idag. Jag tror att det finns potential att öka den andelen ännu mer, men då gäller det att ni leverantörer är lite mer aggressiva och pushande när ni kommer och besöker oss, sa Bernt Ejbyfeldt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063