23948sdkhjf

Bayer fortsätter expandera i Kina

Bayer MaterialScience ska påbörja byggandet av en produktionsanläggning för PUR-råvaran TDI. Kapaciteten ska ligga på 250 000 ton per år, med möjlighet att utöka till 300 000, och fabriken ska stå klar i Shanghai under 2010.
LÄS ÄVEN
» Blandat resultat för Bayer
» Bayer positionerar sig inför framtidenNär Bayer nu går vidare med den expansion som diskuterats sedan början av förra året så innebär det att företagets totala kapacitet att tillverka TDI, toluen diisocyanat, kommer att öka till över 700 000 ton per år.
Anläggningen i Shanghai ska använda sig av fosgeniseringen i gasfas i sista reaktorsteget istället för i flytande fas, som tidigare. Tekniken minskar användningen av lösningsmedel med omkring 80 procent och energiförbrukningen med upp till 60 procent.
TDI-fabriken är en del av det investeringsprogram som Bayer genomför vid företagets anläggningar i Kina. Totalt investeras omkring motsvarande 20 miljarder svenska kronor fram till 2012. Det innebär att Shanghai kommer att bli Bayers största och mest avancerade produktionsanläggning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078