23948sdkhjf

Molybon förvärvar konkurrenten Mediaplast

Molybongruppen har förvärvat Mediaplast med målet att stärka sin position inom Stockholmsregionen och bli en av Nordens mest heltäckande plastleverantörer. Mediaplast har delvis kompletterande verksamhet men har också varit en konkurrent till Molybon.
Molybongruppen förser tillverkande industri med bland annat tekniska plaster, bearbetade plastdetaljer och plastbearbetningsmaskiner. Dessutom levererar man taksystem i plast till byggindustrin. Mediaplast är istället specialiserade på material till skyltar, displayer och plastinredningar till detaljhandel, medie- och reklamindustrin.
Axel Kaufmann, vd för Molybongruppen, säger i ett pressmeddelande att när man införlivar Medieplast i Molybons verksamhet kommer man att ha lyckats med målsättningen att bli den marknadsledande plastleverantören för tillverkande industri i Norden.
Molybongruppen har före affären bara haft verkstäder och lager i Skåne och Blekinge, samt lokala säljkontor i Göteborg och Stockholm. Med Mediaplasts verksamhet får man nu både en centralt belägen verkstad och lagerlokaler i Stockholm.
Enligt Kaufmann kommer det att leda till att man nu kan korta ner leveranstider och utöka kundstocken.
Uppköpet av bolaget blev klart i veckan och Mediaplast kommer nu att införlivas i Molybongruppen under namnet Molybon Mediaplast.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.128