23948sdkhjf

EOS och Evonik i nytt forskningscenter

Boeing, EOS Electro Optical Systems, Evonik Industries och MCP HEK Tooling har tillsammans med Paderborns universitet grundat ett forskningscenter. Avtalet undertecknades i slutet juni och centret ska öppna till hösten.
Direct Manufacturing Research Center, DMRC, är namnet på det forskningscenter som de fyra företagen bildat i samarbete med universitetet i tyska Paderborn. Syftet är att utveckla tillverkningsprocesser och system med hjälp av datormodeller.
Jeff DeGrange, styrelseordförande i DMCR, säger i ett pressmeddelande att de metoder man ska undersöka har utsikterna att minska tillverkningskostnader samtidigt som komponenterna ska kunna göras både mer komplexa och funktionella.
De fyra deltagande företagen ska investera motsvarande totalt 19 miljoner svenska kronor under fem år, eller nästan en miljon per företag och år. Universitetet bidrar med nära 5,7 miljoner och delstaten Nordrhein-Westfalen bidrar med 13 miljoner, med möjlighet att investera mer om företagen tillför mer kapital.
Forskningen vid DMRC kommer att ledas av forskare vid Paderborns universitet, det praktiska arbetet utförs av tekniker och studenter tillsammans med personal från de deltagande företagen. Till att börja med ska man inrikta sig på processer för lasersintring av metaller och plaster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063