23948sdkhjf

Goda halvårssiffror från BASF

Trots att kemijätten BASF har försökt skruva ner förväntningarna inför offentliggörandet av företagets halvårsrapport så var det överlag goda resultat som presenterades i dag. Försäljningen ökar med 10 procent och vinsten med 15 procent.
Jürgen Hambrecht, styrelseordförande, som presenterade resultaten, menade att efterfrågan är fortsatt hög och att sommaren inte har inneburit någon större minskning. Totalt hamnade vinsten på motsvarande drygt 45 miljarder svenska kronor för årets första sex månader.
Andra kvartalet innebar en ökad omsättning på 4 procent inom plastsegmentet, särskilt bidragande var försäljning av stora volymer PUR. Men på grund av en vikande marknad i Nordamerika minskade vinsten med 14 procent.
Hambrecht fortfarande på en tillväxt på 2,4 procent för den globala kemiproduktionen under året. Sker inga förändringar i BASF:s portfolio är målet att fortsätta öka föräljning och öka vinsten något enligt Hambrecht.
Företagets finansiellt ansvarige, Kurt Bock, kunde vid presentationen meddela att återköpet av aktier till ett värde av totalt 28 miljarder nu har slutförts, sex månader tidigare än planerat. I juni beslutade företaget att köpa tillbaks aktier för lika mycket till, men mål att slutföras under mitten av 2010.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078