23948sdkhjf

Blandat resultat för Bayer

Plast- och kemijätten Bayer fortsätter att öka försäljning, men affärsområdet MaterialScience har tappat fart och vinsten minskar. Den främsta orsaken sägs vara stora prisökningar på råmaterial, energikostnader och dåliga valutakurser.
LÄS ÄVEN
» Nytt rekordår för BayerSå även om försäljningen för MaterialScience ökade med 5,3 procent jämfört med motsvarande period förra året så har resultatet minskat med 9 procent till motsvarande drygt 3,5 miljarder svenska kronor.
Bayers PUR-verksamhet gick bra med en försäljningsökning på omkring 8,7 procent. Segmentet för beläggningar, adhesiver och specialverksamhet ökade med 5,2 procent. Polykarbonater minskade däremot försäljningen med 2,3 procent.
Andra delar av Bayers verksamhet har gått bra, framförallt affärsområdet CropScience som ökade med försäljningen med 15,5 procent. Totalt ökade företaget försäljningen under årets första hälft med 3 procent.
Resultatet har fått styrelseordföranden Werner Wenning att tro på en god fortsättning. I ett pressmeddelande säger Wenning att man planerar att öka försäljningen med mer än de 5 procent som tidigare har förutsagts.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062