23948sdkhjf

Världens största industripark för plast byggs i Abu Dhabi

Vad som sannolikt blir världens största industripark för tillverkning av plastprodukter ska byggas i Abu Dhabi. Fullt utbyggd kommer parken att producera en miljon ton plastprodukter per år.
Det är en gigantisk industripark som nu ska byggas i Förenade Arabemiraten. Till en kostnad av cirka fyra miljarder dollar ska ett landområde på 4,5 km2 förberedas för etablering av omkring 50 plastbearbetande företag. Enligt investeraren Abu Dhabi Basic Industries Corporation (ADBIC) kommer de 50 företagen att ha en sammanlagd bearbetningskapacitet på minst en miljon ton plast per år. Som en jämförelse förbrukas det i Sverige cirka 600 000 ton plast per år.
Den absoluta merparten av de plastprodukter som ska produceras i Abu Dhabi Polymers Park kommer att exporteras till länder utanför regionen.
I stort sett alla plaster kommer att bearbetas och bland produkter nämner ADBIC rör, kabel, förpackningar och komponenter.
Tillgång på plastråvara finns det gott om i regionen kring industriparken. Om tre år, 2011, kommer den samlade polymerproduktionen i området att uppgå till 33 miljoner ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11