23948sdkhjf

Pant i lösvikt

Nu bygger Returpack om fabriken i Norrköping för att kunna ta emot PET-flaskor och aluminiumburkar i lösvikt. Detta är ett led i arbetet med att underlätta hanteringen av panten och ett sätt att utveckla mer effektiva och miljöanpassade logistiklösningar.
- Tidigare fraktades panten i pappkartonger vilket tog större plats i transporten. Den nya lösningen innebär en effektivisering med miljövinster och minskade kostnader för alla parter i pantsystemet, säger Jan Rehnberg, vd för Returpack.
Detta betyder också för butikerna att deras hantering blir enklare. Returpack har tagit fram nya och smidigare uppsamlingskärl. Ett plastkärl på hjul som rymmer 700 liter och en säckhållare med plats för upp till två säckar.
En av de butiker som redan gått över till pant i lösvikt är ICA Maxi i Haninge.
- En stor fördel med att ha containern utanför är att vi både sparar utrymme och tid på att inte behöva stapla de fyllda pappkartongerna på varandra, säger Krister Johansson, på ICA Maxi Haninge. Förutom att det känns bra att medverka till den miljöbesparing som uppstår, så tycker personalen här att det är ett betydligt enklare och trevligare sätt att ta hand om panten på.

Källa: Recyclingnet.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109