23948sdkhjf

Polymer Factory tecknar avtal med Perstorp

Specialkemikoncernen Perstorp har tecknat ett licens- och samarbetsavtal med Polymer Factory Sweden. Avtalet ger Polymer Factory möjlighet att exploatera Perstorps dendritiska material i avancerad forskning och produktutveckling.
Håkan Björnberg, affärsutvecklingschef på Perstorp säger i ett pressmeddelande att Perstorp är världsledande på att tillverka specialpolymeren och att man säljer den för många olika användningsområden, till exempel färg och plaster.
Anledningen till att man tecknat avtal med Polymer Factory är enligt Björnberg att Perstorp inte är specialiserade på avancerad forskning, och att man tror att det finns en mängd användningsområden för de dendritiska materialen.
Samtidigt är Polymer Factory specialiserade på dendritiska material, andra avancerade polymerer och på kontraktsforskning. Enligt Mats Wallnér, vd, är samarbetet en fantastisk möjlighet, eftersom Perstorp mest fokuserar på stora volymer, medan Polymer Factory kan leverera små kvantiteter av mycket specialinriktade dendritiska material.
Dendritiska material sägs kunna skräddarsys för att tillfredställa väldigt varierande behov. Mats Wallnér tror att det finns en lysande framtid för dessa nanometerstora byggstenar i biomedicinska applikationer, till exempel som bärare av aktiva substanser i läkemedel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064