23948sdkhjf

Autodesk lägger bud på Moldflow

Autodesk har lagt ett kontantbud på Moldflow, specialist på plastkomponentutveckling. Affären förväntas bli klar under andra kvartalet 2008 och ska bredda marknaden för Autodesks Digital Prototyping-lösningar.
Investeringen från Autodesks sida uppgår till motsvarande 1,78 miljarder svenska kronor. Moldflow med huvudkontor i Framingham, USA, och försäljningskontor världen över, har 285 anställda och en omsättning på motsvarande 335 miljoner kronor
Enligt Autodesk är förvärvet ett led i företagets strategi att förse marknaden med en omfattande Digital Prototyping-lösning för tillverkande företag av alla storlekar. Genom förvärvet får Autodesks kunder möjlighet att optimera, validera och förbättra sina produkter tidigare i processen, samt tillgång till analyser särskilt utvecklade för plastindustrin.
Roland Thomas, vd för Moldflow, menar att det finns starka synergier mellan Moldflow och Autodesk. Genom kombinationen av Autodesks och Moldflows mjukvaror kan kunderna på ett nytt sätt hantera utmaningarna när det gäller tillverkning av plastkomponenter, samt minska utvecklingskostnader och korta ledtider, tror han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062