23948sdkhjf

Utdraget ärende mot sitt slut

Turerna kring Plasten AB har varit många de senaste arton månaderna. Inom loppet av ett år har bolaget likviderats, försålts, varit ett ärende för tingsrätten och försålts ännu en gång. Nu ser det dock ut som om bitarna till slut börjar falla på plats.
LÄS MER
» Plasten norskt för andra gångenVåren 2007 kontaktades Plasten i Värmland AB av norska Hamax AS. De ville köpa bolaget, tillhörande försäljningsbolag och varumärke Rocko. Svenska bolagets delägare Dick Åslund och hans bror Dan samtyckte till försäljningen. Det gjorde inte delägare nummer tre, deras far Kurt Åslund som motsade sig affären.
-De senaste femton åren har Kurt Åslund motsagt sig samtliga beslut som vi tagit beträffande bolaget. Jag ville driva Plasten vidare under nya förutsättningar, säger Dick
Åslund.
När fadern motsade sig bolagsförsäljningen fann bröderna Åslund ingen annan utväg än att likvidera det för att få igenom försäljningen. Det som då hände var att fadern försökte sätta bolaget i konkurs på grund av de fordringar han påstod sig ha. Ärendet prövades av Värmlands Tingsrätt som ålade fadern att personligen betala hela rättegångskostnaden. I mars skrev fadern på pappren och godtog försäljningen. Likvidationen avslutades. Plastforum har pratat med den advokat som fungerat som likvidator.
-Jag kan inte uttala mig om hur det har löst sig. Det är en sak mellan delägarna. Ärendet börjar dock närma sig sitt slut och jag ska dela ut resten av pengarna till aktieägarna, säger Per Ward, jurist hos advokatbyrån Glimstedt.
Idag har familjen Åslund inget ägande i bolaget. Dick Åslund är däremot anställd som plastansvarig på företaget i Forshaga.
Efter likvidationens avslut har HV Plast AS köpt Plasten AB samt produktion i Hamax AS. Övertagandet träder i kraft den 1 juli.
-Jag tycker faktiskt det ser bra ut. Forshagaföretaget ska utvecklas och leva kvar och HV Plast kan det här med industriproduktion, säger Dick Åslund.

Text och foto: Malin Folkesson

Bildtext: Dick Åslund, tidigare delägare av Plasten AB ser ljust på framtiden för företagets räkning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063