23948sdkhjf

Plasten norskt för andra gången

Den 1 juli tar HV Plast AS över Plasten i Värmland AB. I sin nya kostym ska det svenska företaget enbart att arbeta mot den svenska marknaden, i huvudsak VVS- och byggindustrin. Ägarnas målsättning är att växa med tre miljoner kronor per år enbart i Forshaga.
LÄS MER
» Utdraget ärende mot sitt slutHV Plast AS tillverkar plastkomponenter till norska företag inom fordon, elektronik, VVS med flera utvalda industrisegment. Den 1 juli avslutas köpet av Plasten AB som förvärvats av norska Hamax AS. Säljaren ska enbart ägna sig åt försäljning och marknadsföring framöver. I köpet ingår även produktion åt Hamax AS samt produktionsutrustning för detta.
Geir Mathisen är försäljningsansvarig hos HV Plast. Han säger att de försökt komma in på den svenska marknaden under flera år, utan framgång. Genom köpet av Plasten AB blir detta möjligt. Geir Mathisen tror att företaget kommer att påverkas positivt under HV Plasts vingar.
Skillnaden för de anställda hos Plasten AB blir framförallt att tillverkningen går från formsprutning av vinterleksaker som pulkor till industrilego mot den svenska marknaden. Det finns även en ambition att bredda sig mot Danmark i framtiden. I ett inledningsskede ska Plasten AB koncentrera sig mot VVS och byggindustrin, två marknader som HV Plast är framgångsrika på i Norge.
Maskinparken hos Plasten AB har utökats från fyra till sex formsprutningsmaskiner (30 till 1100 ton). Geir Mathisen säger att Forshagafabriken ska koncentrera tillverkningen på medelstora serier och kunna serva en och samma kund till 100 procent, där av det stora spannet i maskinparken.
-Målet är att vi ska expandera med tre miljoner kronor per år i Forshaga, säger Geir Mathisen och tillägger att dagens omsättning ska fördubblas.

Text: Malin Folkesson

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062