23948sdkhjf

Dow chockhöjer plastpriser

Dow Chemical Company, som är en av världens största tillverkare av plaster och syntetiskt gummi, höjer från 1 juni sina priser med upp till 20 procent. Bakom beslutet ligger stigande kostnader för energi och råvaror.
På onsdagen meddelade Dows koncernchef Andrew Liveris att den amerikanska plast- och kemikoncernen från och med 1 juni höjer priserna på alla sina produkter över hela världen med ”upp till 20 procent”, beroende på hur stor påverkan energi- och råvarukostnaderna har på produkten. Beslutet innebär att alla avtal med kunder kommer att förhandlas om.
– Under vårt första kvartal har kostnaderna för energi och råvaror ökat med 42 procent och det är en utveckling som fortsätter med prisökningar för olja och naturgas som till och med är större än så, säger Andrew Liveris i en kommentar.
– De nya prisnivåerna för oljeprodukter och energi sätter press på hela värdekedjan och leder till svåra diskussioner med kunder om att återdställa värdet på våra produkter, konstaterar han.
Dows utgifter för oljebaserade råvaror och energi var 2002 8 miljarder dollar. I år beräknas motsvarande kostnad bli 32 miljarder dollar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078