23948sdkhjf

Tuffa tider väntar PP-tillverkare

Det stundar hårdare tider för tillverkare av polypropen i Västeuropa och i Nordamerika. Tuff konkurrens från Mellanöstern och från Asien kommer att sätta hård press på europeiska och amerikanska producenter.
Det är konsultföretaget Ceresana Research som nyligen presenterat en studie över PP-marknadens globala utveckling. Enligt rapporten från studien kommer PP år 2016 att omsätta mer än dubbelt så mycket som idag, detta beroende på stigande priser och ökande försäljningsvolymer.
Men det är inte de traditionella PP-tillverkarna i Västeuropa och Nordamerika som tjänar mest på den här utvecklingen. Istället är det nya tillverkare i Asien och Mellanöstern som kommer att ta den största delen av kakan.
Enligt Ceresana Research kommer nämligen den årliga produktionskapaciteten av PP att öka med 7,5 miljoner ton inom fem år bara i Indien och Kina. I Saudiarabien och Gulfstaterna kommer produktionskapaciteten att mer än fördubblas inom samma tidsperiod.
Om producenterna i Västeuropa och Nordamerika ska ha en chans i den här utvecklingen måste de satsa stenhårt på att utveckla nya produktkvaliteter och på att effektivisera sin produktion, konstaterar Ceresana Research.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063