23948sdkhjf

Ökning för skyddande plastförpackningar

Försäljningen av förpackningsmaterial, som är stötabsorberande eller på annat sätt används för att skydda gods kommer att öka under de kommande åren. De slår Freedonia Group fast i en analys, i vilken en ökning av efterfrågan på 4,6 procent om året förutspås till år 2012.
Det är en allt högre kapacitet inom tillverkningen och en ökande näthandel som anges som förklaringar till de här siffrorna. Det globala värdet av hela det här segmentet bedöms vara 5,2 miljarder USD om fyra år, och det är framför allt efterfrågan på luftkuddar, isolerade containrar för skeppsfrakt samt skyddande kuvert och bubbelplast som blir allt vanligare enligt Freedonia.
Skyddande kuvert och små paket, som används efter beställningar över Internet, är en trend som förutspås, liksom användandet av förpackningar med integrerat skydd i form av bubbelplast.
Samtidigt kommer prisnivåerna för plastmaterial att öka i relativt långsam takt och produktionen i allt högre omfattning förläggas till låglöneländer, vilket gynnar skyddsmaterial tillverkat av i första hand PE och PP, enligt analysen.

Källa: Packnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063