23948sdkhjf

Halva vulktiden med Turbo Cure

Nypatenterade Turbo Cure från franska REP består av de två delarna Temp Inverter och Fill Balancer. Metoden innebär att temperaturen på gummit ökas under processen där det lönar sig bäst och behövs.
Temp Inverter arbetar inne i injektionsenheten och undviker laminateffekten genom att öka temperaturen i centrum under injektionen. Med högre temperatur flyter gummit bättre och tar sig snabbare och samtidigt ut till kaviteterna.
Fill Balancer är aktiv vid ingötet och får det varmare ytskiktet att hamna i centrum av detaljen. På så sätt får man maximal uppvärmning och minimal vulktid. De centrala delarna av detaljen får cirka tio grader högre temperatur, utan att öka den totala maxtemperaturen och utan att påverka de slutliga egenskaperna.
De två systemen samarbetar för att ge en vulktidsreducering på upp till 50 procent, utan att stressa gummit. Fyllning bli jämnare och spridningen av egenskaperna mindre.
REP säljer licenser att använda Fill Balancer-systemet i både nya och existerande formar, medan Temp Inverter säljs som extra utrustning på REP´s senaste generation av maskiner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063