23948sdkhjf

Industrias Romi köper Sandretto

Den problemtyngda italienska maskintillverkaren Sandretto har fått en köpare. Brasiliens största tillverkare av formsprutningsmaskiner, Industrias Romi, tar över företaget i mitten av juni, om aktieägarna går med på affären.
LÄS ÄVEN
» Sandretto får tre månaders frist
» Sandretto hotas av nedläggning
» Sandretto och Windsor sålda till USASandretto har varit satt under förvaltning sedan början av 2006 då den amerikanska ägaren Taylor's Industrial Services inte klarade av att sköta företaget. Dessutom har EU-kommissionen på sista tiden startat en utredning kring det statliga stöd som Sandretto har fått.
Det handlar om den gräns på sex månader som finns för stöd åt företag i finansiella svårigheter. Så sent som i början av maj skrev Plastics Information Europe i sitt nyhetsbrev att de fyra potentiella köpare som varit aktuella under våren hade dragit sig ut.
Men nu verkar det som om det är på väg att ljusna för Sandretto. Industrias Romi ska enligt Plastics and Rubber Weekly betala motsvarande drygt 50 miljoner svenska kronor för Sandrettos tillgångar, samtidigt som förhandlingar pågår kring priset för råmaterial, arbete som pågår och varor i lager.
Romi investerar också nästan 75 miljoner kronor i Sandretto under de närmaste två åren, och driver vidare verksamheten med de 295 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079