23948sdkhjf

Ny typ av mötesplats tar form

Material Fusion är namnet på den nya mötesplats som anordnas som ett eget event nästa år, tillsammans med Scanplast, Konstruktion & Design och Electronix. På en egen utställningsyta är ambitionen att låta besökarna få en ”wow-känsla”.
LÄS ÄVEN
» Scanplast arrangeras vartannat år
» Scanplast firar 40 år med nytt konceptAnki Fagerström, från Svenska Mässan, vill inte tala om Scanplast och de andra arrangemangen som mässor utan om mötesplatser. Material Fusion ska vara en sådan mötesplats, med målet att inspirera.
- Industridesigners och produktutvecklare från många olika branscher ska kunna träffas. Förhoppningen är att koppla samman spännande materiallösningar på ett sätt som inte har gjorts tidigare.
- Innovation handlar ofta om att kombinera två eller flera existerande lösningar. Kanske kan en fordonstillverkare lära sig något från den som tillverkar sportutrustning, eller tvärtom.
Material Fusion ska inte bara handla om plast, utan också om andra material, som metaller eller glas. Arrangörerna arbetar aktivt med att få in en bred besökarskara, med representanter från många olika industrier. För att få en bra blandning använder man sig av personliga kontakter och nätverk. Från Svenska Mässans sida har man gått ut och frågat besökare vad de vill se.
Projektet är ambitiöst och ribban har lagts högt, men Fagerström tvivlar inte på att man kommer att lyckas.
- Vi ska skjuta så nära vi bara kan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141