23948sdkhjf

Trelleborg förvärvar inom tätningar

Genom affärsområdet Trelleborg Engineered Systems har Trelleborg tecknat avtal om att förvärva verksamheten i amerikanska NPC. Dessutom förvärvas italienska Officine Meccaniche av Trelleborg Sealing Solutions.
Lennart Johansson, chef för Trelleborg Engineered Systems, säger i ett pressmeddelande att NPC breddar Trelleborgs marknadsnärvaro framför allt på den nordamerikanska marknaden och kompletterar samtidigt det befintliga sortiment av rörtätningar på ett utmärkt sätt.
NPC är specialiserat på större tätningar för bland annat avlopps- och nedstigningsbrunnar. Företaget har huvudkontor och produktion i Milford, New Hampshire, USA, plus ytterligare en mindre produktionsanläggning i USA. Företaget har cirka 100 anställda och en omsättning på cirka 110 miljoner svenska kronor.
Verksamheten kommer att integreras i existerande verksamhet inom Trelleborg Engineered Systems. Övertagandet av NPC förväntas under det andra kvartalet 2008.

Italienskt förvärv
Det italienska företaget Officine Meccaniche GNL stärker Trelleborgs globalt ledande position inom tätningar för tunga applikationer, det vill säga tätningar som används inom bland annat bygg-, gruv- samt lantbruksindustrin, säger Claus Barsöe, chef för affärsområde Trelleborg Sealing Solutions, i ett pressmeddelande.
Officine Meccaniche GNL, med cirka 60 anställda och en omsättning om cirka 90 miljoner svenska kronor, har såväl huvudkontor som produktion i Modena, Italien. Verksamheten kommer att integreras i affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions under det andra kvartalet 2008.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062