23948sdkhjf

Ny återvinningsteknik gynnar plastförpackningar

Med ny teknik är det nu möjligt att på ett ekonomiskt och miljömässigt fördelaktigt sätt återvinna mjuka plastförpackningar. Därför kommer nu FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, att inleda insamling av mjuka plastförpackningar i dessa kommuner.
Tidigare har hushållen lagt sina mjuka plastförpackningar i hushållssoporna, vilket inneburit att de har gått till förbrännning. Genom att plastförpackningarna nu kommer att kunna återvinnas till nya produkter, ökar miljönyttan.
John Strand, vd för FTI, säger i ett pressmeddelande att det medför stora fördelar att även samla in mjuka plastförpackningar. Eftersom man på ett enkelt sätt kan separera mjuk och hård plast, behöver återvinningsstationerna inte förändras. Hushållen kommer att kunna lämna både mjuka och hårda plastförpackningar i samma behållare.
Den förändrade källsorteringen kommer att inledas 1 november i 183 kommuner. I landets övriga 107 kommuner har man redan tidigare samlat in både mjuka och hårda plastförpackningar, men i separata återvinningskärl. Insamlingen i dessa kommuner kommer inte att förändras utan fortgår som tidigare.

Källa: Recyclingnet.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064