23948sdkhjf

Sverige och Kina i samarbete kring hållbart samhällsbyggande

Miljöminister Andreas Carlgren och den kinesiske ministern Jiang Weixin har undertecknat en avsiktsförklaring mellan Sverige och Kina om samarbete för hållbart byggande. Överenskommelsen är en av sju på miljöområdet som har undertecknats under Carlgrens besök i Kina.
Andreas Carlgren säger i ett pressmeddelande att det ökade samarbetet lägger grund för svenska företag som har spetskompetens på miljöområden att ta chansen att vara med när de nya kinesiska städerna växer fram.
Under resan i Kina har även ett ramavtal för miljö och energiteknik undertecknats med National Development Reform Commission. Överenskommelsen gör det möjligt att öka omfattningen av klimatinvesteringar i Kina och samarbetet inom områden som bioenergi, energieffektivisering och hållbart stadsbyggande.
Enligt Carlgren är överföring och spridning av bästa möjliga teknik avgörande för att minska de globala utsläppen och en nyckelfråga i de kommande förhandlingarna.
En avsiktsförklaring har även undertecknats mellan Sverige och Tangshan om projekt kring hållbar stadsutveckling i ekostaden Caofeidan. Avsiktsförklaringen öppnar för möjligheter att använda svensk teknik, kunnande och systemlösningar för den 150 kvadratkilometer stora ekostaden, som planeras att bli något av en förebild i Kina.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078