23948sdkhjf

Varsel vid Electrolux fabrik i Mariestad

Electrolux meddelar att de varslar 129 personer om uppsägning vid sin produktionsenhet i Mariestad. Varslet berör 116 kollektivanställda och 13 tjänstemän. Den bakomliggande orsaken till varslen är företagets strategi om att olönsamma produkter ska fasas ut samtidigt som kvarvarande tillverkning ska effektiviseras.


-Ett gammalt beslut om att Electrolux ska effektivisera i hela Europa får också genomslag i varslet på tjänstemannasidan, säger Mattias Rådström på Electrolux presstjänst till Sveriges Radio Skaraborg.
Petter Hjelmqvist är platschef för fabriksenheten i Mariestad. Han säger att effektiviseringsprogrammet påbörjats och att de olönsamma produkterna redan fasats ut.
-Vi ska inrikta oss på tillverkning av produkter med hög förädlingsgrad, produkter som vi kan ta bättre betalt för, säger Petter Hjelmqvist till Plastforum.
Det effektiviseringsprogram som påbörjades för en tid sedan har lett till en ökad produktivitet vilket resulterar i att fabriken går över till arbete enbart på dagtid.
-Vi kommer att kunna tillverka samma volymer under hela nästa år på dagtid jämfört med vad vi körde i höst, säger Hjelmqvist.
Hjelmqvist säger vidare att leverantörerna av plastkomponenter inte behöver känna någon oro. De har och kommer inte att påverkats så mycket.
-Vi kommer att behålla våra volymer och flera av plastkomponenterna används till samtliga skåp, säger han.
Electrolux AB har tre produktionsenheter i Sverige: Mariestad, Motala och Ljungby. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Vi kommer att tillverka samma volymer även framöver, fast på ett effektivare sätt, säger Petter Hjelmqvist platschef för fabriken i Mariestad som varslar 129 anställda.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109