23948sdkhjf

Svensk-norskt samarbete inom kompositutbildning

Kompositindustrin i Sverige och Norge vill ha en utbildning på akademisk nivå. I ett gemensamt projekt vidareutvecklar man därför undervisningsmaterial och en utbildning P&K Steg 2.
LÄS ÄVEN
» Najadvarvet satsar på 80 anställda i ÅmålDet redan existerande P&K Steg 1 har inriktat sig mot utbildning av laminerare och operatörer. Bland annat så har Najadvarvet i Åmål utbildat 25 personer, för närvarande är 25 elever under utbildning och ytterligare 25 personer kommer att genomgå P&K Steg 1.
Det nya Steg 2 ska vara en utbildning inom konstruktion, design och processteknik. Med början hösten 2007 har utbildningen använts inom en tvåårig KY-utbildning (kvalificerad yrkesutbildning, en eftergymnasial utbildningsform) i Kungälv.
Utbildningen i Kungälv är tänkt att ge mariningenjörer med inriktningar mot fritidsbåtar kunskap inom dels konstruktion och design, dels service och teknik.
Projektledare för utvecklingen av P&K Steg 2 är Paal Fischenich, från Norsk Komposittförbund, i samarbete med Millie Ericsson, på Plast- & kemiföretagens kompositavdelning. Samarbetspartner är PolyInvent och Sulfur.
Genom Nutek har Svensk-Norsk Industrifond beviljat projektet 880 000 kronor. Fyra kommuner i Bohuslän har tillsammans bidragit med 20 000 kronor och Norsk Komposittförbund och kompositavdelningen inom P&K har var för sig satsat 300 000 kronor, ytterligare medel utgörs av egeninsats.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095